تحولات منطقه

۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۶۳۹۰۵۱

نخست‌وزیر مالزی از عدم صدور روادید برای ورزشکاران رژیم صهیونیستی در رقابت‌های جهانی پارا شنا ۲۰۱۹ در کشورش حمایت کرد که با این کار سیلی قوی و دردناکی به عادی‌سازان عرب با رژیم اشغالگر اسرائیل زد.

سیلی دردناک ماهاتیر محمد به حکام عربی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» نوشت: «ماهاتیر محمد» نخست‌وزیر مالزی سیلی قوی و دردناکی به عادی‌سازان عرب با رژیم اشغالگر اسرائیل در روز جمعه زد، آن هم زمانی‌که موافقت کشورش به اعطای روادید به ورزشکاران اسرائیلی برای ورود( به مالزی) جهت مشارکت در رقابت‌های جهانی پارا شنا را رد کرد؛ مسابقه‌ای که قرار است مالزی در ماه ژوئیه آینده آن را میزبانی کند.

آقای ماهاتیر در موضع خود جدی بود و هرگز تسلیم فشارهای اسرائیل و جامعه جهانی نشده است. او دقیقا گفت: «ما ورود اسرائیلی‌ها به کشورمان را قبول نمی‌کنیم. اگر کمیته بین‌المللی می‌خواهد حق میزبانی( از ما) را بگیرد پس این کار را بکند.»

این موضع شرافتمندانه و اصولی مردی که مالزی را در صف قدرت‌های اقتصادی جهان قرار داده است، در زمانی اعلام شد که کشورهای عربی هر دو لنگه درها و پنجره‌های خود را روی مسئولان و تیم‌های ورزشی اسرائیلی برای ورود به کشورهایشان باز می‌کنند و سرود اسرائیل را پخش و پرچم این رژیم اشغالگر را نصب می‌کنند.

آقای ماهاتیر، مالزی را به جایگاه واقعی‌ رساند؛ برای این‌که او به عدالت انسانی ایمان دارد، جانب ارزش‌های اسلامی را می‌گیرد و هرگز بر سر آنها چانه‌زنی نمی‌کند. او در حالی‌که در اوج قدرت بود حکومتداری را ترک کرد و تنها در زمانی‌که فساد بر آن حاکم شد و جانشینش به ابزاری در دستان برخی حکام فاسد عرب بدل شد، بار دیگر بازگشت که این بازگشت او به اراده گسترده مردمی و از طریق صندوق‌های رای انجام شد نه از طریق کودتای نظامی یا حتی انقلاب خیابانی.

کشورهای عربی، که از دروازه بازی‌های بین‌المللی( با اسرائیل) عادی‌سازی می‌کنند، تمایل‌شان بر پایبندی به قوانین کمیته‌های المپیک، اصرار بر ایجاد تمایز میان ورزش و سیاست، و ادغام در جامعه بین‌المللی را بهانه می‌کنند؛ در حالی‌ که تمام اینها بهانه‌هایی کاذب برای خروج از آرمان‌های عربی و اسلامی است.

برای درک این موضع شرافتمندانه مالزی و نخست‌وزیر آن، خاطره‌ای را به نقل از یکی از سفرای اسبق فلسطین در کوالالامپور روایت می‌کنیم؛ یک مسافر تهیدست فلسطینی، که از مالزی به عنوان یکی از ایستگاه‌های سفرش بازدید کرد، خواست با ماهاتیر، نخست‌وزیر دیدار کند تا به او «سپری» به عنوان هدیه بدهد در مقابل انتظار دریافت «هدیه» مالی از ماهاتیر را داشت، و زمانی‌که نخست‌وزیر از طریق یکی از مشاورانش از خواسته این مرد فلسطینی مطلع شد به او از حساب خصوصی خود مبلغی را هدیه کرد؛ چرا که در بودجه دولتی مالزی بندی وجود ندارد که او بتواند هدایای مالی بدهد.

آقای ماهاتیر محمد، یک فرهیخته بزرگ جهانی درس‌های شفافیت، وطن‌پرستی، دموکراسی و تمدن اسلامی را آموزش می‌دهد در حالی‌که متاسفانه بسیاری از حکام عرب، در این کلاس درس از همان دقیقه نخست رد می‌شوند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.